Demirören Holding’den Azerbaycan’da dev yatırım

Demirören Holding Azerbaycan’daki yatırımlarına devam ediyor. Demirören Holding, ARGES Enerji ve Azerbaycan Devlet Yatırım Şirketi ile hidroelektrik santraller kurma kararı almıştı. İşgalden kurtarılan topraklarda yeşile duyarlı hidroelektrik santral projesi kapsamında ilk etapta Laçın ve Kelbecer’de inşa edilecek hidroelektrik santrallerin temeli atıldı.

Azerbaycan’da devlet ve özel sektör bir yatırımı daha hayata geçirdi. Yıllarca işgal altında olan Karabağ toprakları, 2020’de Azerbaycan askerinin destansı mücadelesiyle işgalden kurtarıldı ve bölgeye yeniden yaşam için göç başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl sonunda Demirören Holding ile Türk şirketi ARGES Enerji ve Azerbaycan Devlet Yatırım Şirketi arasında işgalden kurtarılan topraklarda hidroelektrik santral kurma kararı çerçevesinde sözleşme imzalandı. Maliyeti 25 milyon manat yani 475 milyon TL olan projenin, toplam kapasitesi ise 13.8 newton watt.

Törene Azerbaycan Laçın Rayonu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mesim Memmedov, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Anar Axundov, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türk Şirketi ARGES Enerji Şirketi Sahibi Mehmet Özata katıldı.

Projede ilk etapta Laçın ve Kelbecer’de 5 yeşile duyarlı hidroelektrik santralinin temel atma töreni düzenlendi. Törende Azerbaycan Laçın Rayonu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mesim Memmedov, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Anar Axundov, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türk Şirketi ARGES Enerji Şirketi Sahibi Mehmet Özata yer aldı.

Beş istasyonun istasyonun 2025’te kullanıma açılması planlanıyor. İstasyonların ömrü ise yaklaşık 30 yıl olacak. Projenin hayata geçmesiyle çeşitli istihdam kollarında yeni iş sahalarının da açılması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx