Doğum gününde ikinci şans! Rutin kontrole gitti hayatını kurtardı

Van’da yaşayan Dilek Uraz, rutin kontrollerini yaptırmak için geldiği İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde, sol böbreğinde kitle teşhis edildi. Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Hakan Öztürk ve ekibi tarafından yapılan ameliyat sonrası kitlenin alınmasıyla Dilek Uraz sağlığına kavuştu. Doğum gününde ameliyat olan Dilek Uraz, mutluluğunu dile getirerek, kendisine yeniden bir şans verdiğini söyledi.

Ameliyat sonrası çok hızlı iyileştiğini söyleyen Dilek Uraz, “Rutin kontrollerimi yaptırmak için İEÜ Medical Point Hastanesi’ne gelmiştim. Yılda bir kere rutin kontrollerimi mutlaka yaptırıyorum. Çok bariz bir şikayetim yoktu. Buraya geldiğimde bu kitlenin mutlaka alınması gerektiğini söylediler. Ameliyat sonrası çok hızlı bir şekilde kendimi toparladım. Ameliyat günü, doğum günüme denk geldi. Doğum günümde yeniden doğduğumu hissediyorum. Kendime yeni bir şans verdim. Şu an gayet sağlıklı ve mutluyum” dedi.

‘KONTROLÜ SAYESİNDE’

Doç. Dr. Hakan Öztürk, Dilek Uraz hakkında bilgi vererek, Dilek Uraz’ın patoloji sonucunun ‘Kistik Nefroma’ olarak raporlandığını söyledi. Doç. Dr. Hakan Öztürk, “10-11 cm büyük bir kitle saptadık. MR ile tanıyı doğruladık. Herhangi bir metastaz saptamadık. Laparoskopik sol radikal nefrektomi ameliyatı yaptık. Dilek hanımın rutin kontrolleri sayesinde, erken tanı ve tedavi olduğunu söyleyebiliriz. Rutin kontrollerin önemini bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx