Ethereum’dan Çıkan Kurumsallar, BTC ve Bu 6’sına Yatırım Yapıyor!

Kripto varlık yatırım ürünleri, Mayıs ayının ikinci haftasında art arda ikinci kez giriş görerek toplamda 942 milyon dolara ulaştı. Bu artış, Ocak ayında uzun zamandır beklenen Bitcoin borsa işlem gören fonu (ETF) lansmanından sonra gelen önemli çıkışlar döneminden sonra gerçekleşti.  Ancak, Bitcoin’de 942 milyon  dolarlık giriş olsa da, en büyük altcoin olan Ethereum (ETH)’da 23.3 milyon dolarlık çıkışlar kaydedildi. İşte detaylar

Kripto varlık ürünlerine büyük giriş

Kripto varlık yatırım ürünleri, 17 Mayıs 2024’te sona eren haftada toplam 942 milyon dolara ulaşan üst üste ikinci haftada da giriş gördü. Kriptokoin.com olarak da bildiridğimiz üzere, Ocak ayında Bitcoin ETF’leri onay aldı. Ocak ayından sonra ise BTC ürünleri sarsıntı yaşadı ve önemli miktarda çıkışlar gördü. Dolayısıyla bu üst üste görülen girişler, piyasadaki modu yükseltebilecek bir haber.

 Bu haftaki girişlerin büyük kısmı Çarşamba günü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunun açıklanmasının hemen ardından işlem haftasının ikinci yarısında geldi. Enflasyonun önemli bir ölçüsü olan TÜFE raporunun beklenenden düşük gelmesi, artan faiz oranlarına ilişkin endişeleri hafifletti. Bitcoin’in fiyatı giderek faiz oranlarına ilişkin beklentilere bağlı hale geldikçe, bu olumlu haber bir satın alma çılgınlığını tetikledi ve toplam haftalık girişlerin %89’una katkıda bulundu.

Hangi ürünlerde ne kadar giriş var?

Bu olumlu işarete rağmen, genel ticaret hacimleri bu yılın başına göre zayıf kalıyor. Haftanın toplam hacmi, Mart ayındaki 40 milyar dolara kıyasla önemli ölçüde düşüşle 10,5 milyar dolar oldu. Girişler coğrafi olarak yoğunlaşmış olup, ABD 1.002 milyar dolar ile başı çekmektedir. Dünyanın en büyük kripto para birimi varlık yöneticisi Grayscale Investments da bu hafta 18 milyon dolar tutarında küçük bir giriş yaşadı.

 Grayscale, Ocak ETF lansmanından bu yana ilk kez giriş gördü ve bunu 16,6 milyar dolar tutarında çıkış izledi. İsviçre ve Almanya’ya da sırasıyla 27,1 milyon dolar ve 4,2 milyon dolar tutarında küçük miktarda giriş görüldü. Kanada ve Hong Kong’da ise sırasıyla 17 milyon dolar ve 83 milyon dolar tutarında çıkış yaşandı.

Ethereum ve diğer altcoinlerde kritik rakamlar

Bitcoin bu haftanın açık ara kazananı oldu ve 942 milyon dolarlık giriş çekti. Bu olumlu duygu, kısa Bitcoin ürünlerine neredeyse hiç akışın olmaması gerçeğiyle daha da güçlendi; bu da yatırımcılar arasında yükseliş görünümüne işaret ediyor. Bu hafta çok çeşitli altcoinlerde de giriş yaşandı. Solana, Chainlink ve Cardano, sırasıyla 4,9 milyon dolar, 3,7 milyon dolar ve 1,9 milyon dolar tutarında giriş görerek en iyi performans gösterenler arasında yer aldı. XRP ve BNB, nötr kaldı. Litecoin se 500 bin dolarlık bir yatırım aldı.

Ancak Ethereum trendi bozmaya devam ediyor. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, bu hafta toplam 23 milyon dolar   tutarında devam eden çıkıştan zarar gördü. Uzmanlara göre, çıkışlar büyük olasılıkla spot bazlı Ethereum ETF’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmasıyla ilgili devam eden belirsizlikten kaynaklanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx