Gözaltılar var: Yunus Emre Enstitüsü’ndeki yolsuzluktan Suriye çıktı

Gözaltı Kararı Verilen 18 Kişi Hakkında Operasyon Düzenlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütüldü. Şüphelilerin adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Şeref Ateş’in evinde bulunamadığı operasyonda, diğer 17 şüpheli gözaltına alındı. Odatv’nin haberine göre, Şeref Ateş’in Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin Suçlamaları

Şüphelilerin Suriye’deki savaş bölgesinde yapıldığı iddia edilen projeler üzerinden sahte faturalarla haksız kazanç elde ettikleri iddiaları bulunuyor. Suçlamalar arasında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma”, “Zimmet”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Açıklama

Yunus Emre Enstitüsü, soruşturma süreci hakkında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı talimatıyla mali konularla ilgili inceleme başlattıklarını belirtti. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şeffaf bir süreç yürütmek amacıyla bazı personelin görevden alındığı ve teftiş sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş Kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. Şeref Ateş, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Ateş, Almanya’da da ikinci doktorasını tamamladı.

Ateş, farklı üniversite ve araştırma kurumlarında görev aldıktan sonra 2016 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı olarak atandı.

Yunus Emre Vakfı Nedir?

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’nin tarihini, dili, kültürü ve medeniyetini uluslararası alana aktarmayı hedefleyen bir kamu vakfıdır. Vakfa bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ise yabancılara Türkçe öğretmek ve Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Related Posts

AKP Meclis Grup Toplantısı’nda sürpriz isim: Ünlü iş insanı da oradaydı

AKP Meclis Grup Toplantısı’nda sürpriz isim: Ünlü iş insanı da oradaydı

Ermenistan’dan kritik ziyaret: Paşinyan Türkiye’ye geliyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye 20 Haziran’da resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Katil İsrail yardım bekleyenleri vurdu: 32 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, aralarında yardıb için bekleyenlerin de bulunduğu 32 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Macron’dan ‘İran’ uyarısı: Büyük hata olur

G7 Liderler Zirvesi nedeniyle Kanada’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada “İran’da rejim değişikliğini askeri müdahaleyle yapmak bugün en büyük hata olur.” dedi.

Rusya: İsrail’in İran’a yönelik saldırıları nükleer felakete sürüklüyor

Rusya: İsrail’in İran’a yönelik saldırıları nükleer felakete sürüklüyor

Son dakika… Trump Macron’u yalanladı: Dönüş nedenim çok daha büyük!

ABD Başkanı Donald Trump G7 zirvesinden erken ayrılmasının İran-İsrail ateşkesi ile hiçbir alakası olmadığını ve dönüş nedeninin ‘çok daha büyük’ olduğunu açıkladı. Macron’a tepki gösteren Trump, ‘Bilerek ya da bilmeyerek, Emmanuel her zaman yanılıyor.’ ifadelerini kullandı.