Gözaltılar var: Yunus Emre Enstitüsü’ndeki yolsuzluktan Suriye çıktı

Gözaltı Kararı Verilen 18 Kişi Hakkında Operasyon Düzenlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütüldü. Şüphelilerin adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Şeref Ateş’in evinde bulunamadığı operasyonda, diğer 17 şüpheli gözaltına alındı. Odatv’nin haberine göre, Şeref Ateş’in Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin Suçlamaları

Şüphelilerin Suriye’deki savaş bölgesinde yapıldığı iddia edilen projeler üzerinden sahte faturalarla haksız kazanç elde ettikleri iddiaları bulunuyor. Suçlamalar arasında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma”, “Zimmet”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Açıklama

Yunus Emre Enstitüsü, soruşturma süreci hakkında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı talimatıyla mali konularla ilgili inceleme başlattıklarını belirtti. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şeffaf bir süreç yürütmek amacıyla bazı personelin görevden alındığı ve teftiş sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş Kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. Şeref Ateş, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Ateş, Almanya’da da ikinci doktorasını tamamladı.

Ateş, farklı üniversite ve araştırma kurumlarında görev aldıktan sonra 2016 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı olarak atandı.

Yunus Emre Vakfı Nedir?

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’nin tarihini, dili, kültürü ve medeniyetini uluslararası alana aktarmayı hedefleyen bir kamu vakfıdır. Vakfa bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ise yabancılara Türkçe öğretmek ve Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Related Posts

Barrcak duyurdu: İsrail – Suriye ateşkeste anlaştı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara’nın; Türkiye, Ürdün ve komşularının da kabul ettiği bir ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.

Balıkesir’de Tır Kazası: Maddi Hasar

Susurluk-Balıkesir yolunda tırın devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Yaralanan yok.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

TED Üniversitesi Global Başarı Elde Etti

TEDÜ, WURI 2025’te ‘Öğrenci Desteği’ kategorisinde dünyada 23’üncü sıraya yükseldi.