Konya müzeleri 2024’te 1 milyon 132 bin ziyaretçiyi ağırladı

Konya Müzeleri 2024’te 1 Milyon 132 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan müzeler, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 10 bin yıllık zengin tarihiyle kültür ve turizm alanında önde gelen şehirlerden biri olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve tarihi mirası tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği projeler, büyük ilgi görüyor. Altay, “Tarih ve kültür şehri Konya’mızda bulunan mevcut müzelerin yanı sıra belediye olarak hizmete sunduğumuz müze ve tanıtım merkezleri, Konya turizminin gelişimine önemli katkı sağlıyor. 2024 yılında Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Depo No:4 ve İfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi toplamda 1 milyon 132 bin ziyaretçiyi ağırladı. Misafirlerimizin ilgisinin her geçen yıl artması bizleri mutlu ediyor. Konya’nın turizm potansiyelini ve kültürel kimliğini daha da geliştirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Tüm misafirleri her mevsim Konya’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi:

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün canlandırılması ve ziyaretçilere etkili bir şekilde sunulması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, misafirleri ağırlama, bilgi sunma ve kültürel deneyimlerini zenginleştirme hedefiyle tasarlanmıştır. Türkiye’nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olan merkez, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Darülmülk Sergi Sarayı:

Kılıçarslan Meydanı’nda bulunan Darülmülk Sergi Sarayı, Konya’nın zengin kültürel mirasını ziyaretçilere sunan önemli bir sergi alanıdır. Sarayda, “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” ve “Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi” gibi iki önemli koleksiyon yer almaktadır.

Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi:

1922 yılında tamamlanan ve uzun yıllar farklı amaçlarla kullanılan Taş Bina, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Şimdi Taş Bina adıyla hizmet veren yapıda, Konya’nın dijital olarak tanıtıldığı bir merkez, kültür-sanat alanları ve konferans salonu bulunmaktadır.

Depo No:4:

Eski Tekel Binası olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Depo No:4, şehrin kültürel ve sosyal hayatına önemli katkı sağlıyor. Darülmülk İhya Projesi’nin bir parçası olan Depo No:4, sanat galerisi, kafe ve atölyelerle hizmet vermektedir.

İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi:

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, Geleneksel Türk İslam sanatına uygun bir külliye olarak tasarlanmıştır. Merkezde Konya Panorama Müzesi, Semâhâne, konferans salonu, atölyeler ve derslikler bulunmaktadır.

Related Posts

YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2) yarın ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Peki, YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 Cuma | 32946 sayılı bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32946 sayılı Resmi Gazete’de bugün, Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere yayınlandı. Ayrıca Resmi Gazete’de Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Rekabet Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 4 Temmuz 2025 bugünkü Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA 4 TEMMUZ 2025 (İstanbul, Ankara, İzmir ve il il) | Bu hafta cuma namazı kaçta kılınacak, kaç dakika sürer? Cuma namazı nasıl kılınacak, kaç rekat? Tüm illerimizin cuma namazı saatleri!

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Müslümanların gündemine gelen cuma namazı kaçta kılınacak? sorusu Diyanet İşleri Başkanlığı 4 Temmuz cuma namazı vakitleri ile yanıt buldu. Bu hafta ‘Geçmişe İbretle Geleceğe Ferasetle Bakalım’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından, 81 ilde öğle ezanı sonrası cuma namazı eda edilecek. Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim Müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Tüm illerin cuma namazı saatini Diyanet namaz saatleri üzerinden yada hurriyet.com.tr üzerinden öğrenebilirsiniz… Peki, cuma namazı saat kaçta kılınacak, kaç dakika sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? İşte, 4 Temmuz tüm illerin (81 il) cuma namazı saati öğrenme ekranı ve kılınışı hakkında detaylar.

BİLGİ’de ‘Tercih Günleri’ başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde “Tercih Günleri” başlatıyor. Adaylar, akademisyenlerle buluşarak hem mesleklerini hem de üniversite yaşamını yakından tanıyabilecek.

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?