Parola: ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’… Ülkenin dört bir yanında 19 Mayıs heyecanı


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 17 Mayıs’tan itibaren başladı. Aydın’da öğretmenler ve lise öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı.

Tekirdağ’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü düzenlendi.

Afyonkarahisar’da vatandaşlar 1000 metrelik Türk bayrağıyla “Gençlik Yürüyüşü” yaptı. Yürüyüşe, mehter takımı eşlik ederken marşlar söylendi.

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle mehteranın çaldığı marşlar eşliğinde Anıtpark Meydanı’na yürüdü.

Karabük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle bando eşliğinde yaklaşık 1 buçuk kilometre yürüyüp Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na ulaştı. Etkinliğe, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı personeli ile vatandaşlar katıldı.

Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşte izciler ve katılımcılar tarafından 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Şöleni düzenlendi. Şölende Flyboard gösterisi yapıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi. Silopi ilçesinde 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve 300 metrelik Türk bayrağıyla Koç İlkokulu’na kadar yürüdü.

Nevşehir’deki turizm bölgesi Kapadokya’da, sıcak hava balonlarının sepetlerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları asıldı. 150 sıcak hava balonu yaklaşık 4 bin yolcu ile bölge semalarına yükseldi. Türk bayraklarını taşıyan balonlar bir saat boyunca peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx