Timur Cihantimur ikinci kez hakim karşısına çıktı! Yeni karar açıklandı

Türkiye’ye iadesine ilişkin davada ABD’de hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur’un tutukluk halinin devamına karar verildi.

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Buğra Benlioğlu ise o duruşmadan önce Aci ailesi ile bir araya gelmişti.

“ORADA TEMİZLİK YAPSIN BAKALIM”

Baba Özer Aci, “Her şeyden önce sabrettik. Çaba gösterdik, çalıştık. Boston’da yakalandılar. Bi mahkeme oldu. Bugün çocuğun davası var. Annenin de önümüzdeki hafta Perşembe günü bir davası var. Bu dava başlangıç, basamağın biri. Dikkat ederseniz çocuk 3 gün hapishanede kaldı, ıslahevinden memnun olmadığını dile getirdi. Ben sesleniyorum bu daha başlangıç. Bunu babanın arabasını alıp 170 süratle orman yolunda giderken düşünecektin. Babasına da sesleniyorum; Çocuğun altına milyonluk araba verip de orman yolunda sürat yap demekle bir yere varılmaz. Bak sonuçlar ortada. En sevdiğim bir tane yavrum benim kara toprakta, seninki cezaevinde. Orada bir temizlik yapsın bakalım hiç hayatında yapmadığı temizliği öğrenecek. Tek başına yaşamak ne olduğunu öğrenecek. Kendi yemeğini alıp yemesini öğrenecek. Demek ki para bir şey değilmiş, hayatı öğretmek önemliymiş.” dedi.

 

“BABA İÇİN DE GEÇERLİ”

Aci, “Anne kazadan sonra baş suçlu, delil karartmak, iletişim araçlarını toplamak, kaybetmek, insanlık dışı davranış, yaralıya yardım etmemek gibi suçlardan örnek teşkil edecek bir ceza istiyorum. Bu baba için de geçerli. Senaryo yazan, uygulayan, uygulatan baba. Ama baba şu an dışarıda. Bakalım ne kadar dışarıda kalacak.” ifadelerini kullandı.

 

“GECEM GÜNDÜZÜM YOK”

Anne Pervin Aci ise, “(Gülerken çekilmiş fotoğraf) O hiç gözümün önünden gitmedi ki. Siz söylediniz gözümün önüne geldi. Ben ayakta duruyorum ne şartlarda olursa olsun. O da kaç gündür evladından ayrı ama nefes alıyor onun evladı. Benim evladımın nefesi yok. Hiçbir şeyini görmüyorum. Çok özledim. Evlat acısı başka bir şey ama bir buçuk yaşında yavrum var, o da baba acısı. Çok güzel konuşmaya başladı ama baba diyemiyor. Cezayı baba ile annenin yüksek almasını istiyorum. Bir baba, bir anne öyle bir araba verip 170’lerde, biri kahvelerde biri öteki taraflarda gezmelerde. Anne babaların canları yanmasın. Benim canım yandı. Bittim. Gecem yok gündüzüm yok. Bayramım yok. Haftalar ne zaman geçti bilmiyorum.. Rahat rahat orada yatsın. Yazar diyorlar ya, şimdi yazarlığını ispat etsin. Kapak fotoğrafında ben diyeceğim ona hapishanedeki günlerim diye.” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx