Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Zigana Dağı’ndaki Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Uzun Çift Tüplü Tüneli 3 Mayıs 2023’te Açıldı

Zigana Dağı’nın eteğinde, dünyanın üçüncü, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs 2023’te ulaşıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Zigana Tüneli’nin, 2 yılda 3 milyon 490 bin aracın kullandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, tünelin 14,5 kilometrelik uzunluğuna ve bağlantı yollarıyla 15,1 kilometreye ulaşan boyutuna dikkat çekerek, “Zigana Tüneli, 8 kilometre kısalan güzergahta seyahat süresini otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azalttı.” açıklamasında bulundu.

Tünelin yapımında %100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Zigana Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim bölgeleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafik akışını kesintisiz hale getirdik. Bu proje, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından “yapım metodolojisi” kategorisinde en iyi proje seçilen Zigana Tüneli’nin, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirtti. Aynı zamanda tünelin, 2 yılda 245 milyon lira zaman ve 256 milyon lira akaryakıt tasarrufu yapılmasını sağladığını ve 15 bin ton emisyon azaltımına yardımcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç farklı lokasyonda yer alacak gemi trafik gözetleme istasyonları için inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını bildirdi.

ABD’li enerji devlerinin kârı düştü

ABD’li büyük enerji şirketi Exxon Mobil’in ocak-mart dönemindeki kârı yıllık bazda yüzde 6,2, ülkenin büyük petrol üreticilerinden Chevron’un kârı da yüzde 36,4 azaldı.

Et ve su sıkı markajda! Fiyat uyanıklarına göz açtırılmayacak

Özellikle temel gıdadaki fiyat hareketliliğine yönelik yoğun denetimde olan piyasada su ve kırmızı et ürünleri sıkı markajda. Su fiyatlarında rekabet ortamı dengelenmeye çalışılırken; et üzerinde ise Kurban Bayramı öncesi baskı olmaması için çalışmalar yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir